top of page

התוכי כפציינט


נאמר והיתה לי אפשרות לבחור בין שני פציינטים: רוטווילר אכזרי, בעל דעות קדומות נגד וטרינרים, או תוכי מפוחד המעופף העצבנות הכלוב. סביר להניח בניגוד גמור למה שאתם משערים, שהייתי בוחר ברוטווילר. ברצינות הצייצן הצבעוני, המכוסה נוצות והמרהיב ביופיו הוא פציינט בעייתי, בניגוד לכלב והחתול הוא אינו צמוד אלינו מרבית שעות היממה, ולכן בהרבה מיקרים עובר זמן רב מאז תחילת המחלה ועד לכך שבני הבית שמים לב שיש אכן בעיה עם התוכי והוא אינו חש בטוב, והם מגיעים לוטרינר כאשר התוכי במצב אנוש.מעבר לכך תוכים אשר לא גודלו בהאכלת יד, או אלה אשר לא רגילים למגע וקשר עם בני הבית, ומצויים כל היום בתוך הכלוב ואינם רגילים לצאת מהבית, נתקפים בהלה מהמצב החדש, נכנסים למצב של מצוקה ולחץ אשר עלול לפגוע בהם או באצבעו של הוטרינר החש לעזרתם. מקור התוכי, המפצח בקלות בוטנים וגרעינים עלול להשאיר אצבע חפה מפשע- פגועה להפליא.לכן כל מגדל תוכים חייב להשגיח על אורח החיים שלהם ולהקפיד לשמור על קשר של מגע וידידות יום יומי, וכאשר נאלצים להוציא אותו מהבית לעטוף ולכסות את הכלוב בבד כדי ליצור סביבה חשוכה ושקטה, להרגיע את התוכי.לפני זמן מה הגיע אלי זוג, גברת צנועה ותוכי מגונדר עם בעיה של חוסר תיאבון, אדישות ונשירת נוצות. לאחר ניסיונות התקרבות (לתוכי), עם הרבה סבלנות וחנופה הצלחתי לבדוק אותו, הכל נראה בסדר, לא נמצאה כל בעיה. פניתי לגברת לשאלתי : מה הוא אוכל?מה שאני נותנת לו - השיבה. זאת אומרת... לחצתי בעדינות.גרעיני חמניות- אמרה. וזהו? כן, כך כל השנים.לא רציתי לשאול אותה, אם היא מכירה מישהו שלא היה אפטי אחרי שנים של אכילת גרעינים בלבד, והסתפקתי בהסבר, כי ראוי להעשיר את תפריטו בתערובות של זרעים אותם ניתן לרכוש בחנות, פירות וירקות שטופים ונקיים כמו אפרסק, פאפיה, מנגו, אגס, תפוח, גזר, פלפלים, תירס, וכדומה (אסור לתת אבוקדו לתוכים) ובכל יום לאסוף את השאריות.ואכן התוכי הגיב בהתלהבות רבה לתוספת המזון, ואכל בתיאבון את התוספות החדשות לשימחתה הרבה של גבירתו.

בהצלחה

דר׳ שנקלר

מאת ד"ר שלמה שנקלר ©

כל הזכויות על המידע באתר זה שמורות לד"ר שלמה שנקלר - וטרינר © .

אין לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לאחסן במאגר מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך או בכל אמצעי אלקטרוני, אופטי, מכני או אחר - כל חלק שהוא מן החומר המופיע באתר זה, חלקו או מקצתו, אלא ברשות מפורשת בכתב מאת ד"ר שלמה שנקלר

bottom of page